Menu

Markedet for erhvervsejendomme - København

Opdateret maj 2018

Markedsprognose

Se markedsprognose tabel (billede)

Markedsfakta

København

Boligudlejningsejendomme

 • Boligudlejningsejendomme er særdeles eftertragtede, og efterspørgslen er ikke kun begrænset til København, men breder sig også til forstæderne i Storkøbenhavn.
 • Mange udenlandske investorer har stærk interesse i alle former for boligudlejningsejendomme, både i den gamle og nye bygningsmasse, og flere af disse investorer har etableret en stærkere relation til Danmark, enten i form af eget kontor eller stærkere repræsentation.
 • Generelt mærkes der trods den store efterspørgsel et stop i stigningerne, og investorerne er blevet mere forsigtige og grundige i deres due diligencefase.

Kontorejendomme

 • Efterspørgslen fortsætter med at stige på kontorlokalerne, både i København og Københavns omegn, og den øgede beskæftigelse mærkes på virksomhedernes lokalebehov.
 • Mange virksomheder søger i første omgang at optimere deres nuværende lokaler til at kunne rumme flere ansatte, men i mange tilfælde vil en optimering af lokalebehovet afstedkomme en flytning til nye og bedre egnede kontorer.
 • Københavns Vestegn der har været hårdt ramt af tomgang i de forgangne år, mærker en stor efterspørgsel og i byer som Ballerup og Herlev, er udbuddet stærkt reduceret.
 • Markedslejen er stabil/let stigende, men vi forventer at København K qua den øgede efterspørgsel vil opleve en stigning i det kommende halvår, også drevet af, at der er sket en konvertering af en stor mængde kontorlokaler, som er omdannet til beboelse.
 • Ældre kontorejendomme og erhvervsejerlejligheder er meget eftertragtet at købe, da disse i mange tilfælde kan konverteres til beboelse.
 • Der foregår p.t. en stor aktivitet med handel af erhvervsejerlejligheder- og andele.

Butiksejendomme

 • Der er generelt god efterspørgsel efter butikslokaler, særligt velbeliggende strøgejendomme, og mindre (også sekundært beliggende) lokaler er efterspurgte.
 • Efterspørgslen er dog primært rettet mod de bedste placeringer, og typisk er der tale om koncepter der allerede findes og som udvider.
 • Flere af de gamle kendte handelsgader såsom Vesterbrogade og Østerbrogade, er dog ramt af mere tomgang end sædvanligt, som vi skønner skyldes at færre mindre butiksejere kan opnå den fornødne finansiering for at etablere sig eller udvide butiksantallet.
 • Butiksejerlejligheder-/andele er meget omsættelige.

Produktions- og logistikejendomme

 • God efterspørgsel efter velbeliggende logistikejendomme med god udnyttelsesgrad, og tæt ved god infrastruktur.
 • Det er især ejendomme der kan køber der har interesse, og i mange tilfælde omfatter et køb en omfattende renovering af ejendommen, til stor gavn for de lidt trætte områder.
 • Ældre lager og logistikejendomme ses i stigende grad nedrevet og erstattet af nye bygninger, for at efterkomme brugernes krav.

 

Kontakt Erhvervscenter København

Overvejer du salg eller udlejning af din erhvervsejendom?

Start med en vurdering
og dialog om dine muligheder

Vil du have viden om markedet for erhvervsejendomme?

Modtag nyhedsbrev og bliv opdateret
på markedet for erhvervsejendomme

Bestil vurdering - hvis du skal sælge, udleje eller vil kende den aktuelle værdi af din erhvervsejendom

Vælg vurderingstype og udfyld dine kontaktoplysninger samt information om den ejendom, du ønsker at få vurderet. Efter bestillingen kontakter vi dig snarest muligt.

Kontakt information

Information om ejendommen der skal vurderes

Ejendom info

Et eller flere felter mangler at blive udfyldt. Udfyld de felter, som er fremhævet med rødt.

Opret dig i Køber-/Lejerkartotek

Opret dig i vores Køber-/Lejerkartotek og få besked, når der er ejendomme eller lokaler, som matcher dine ønsker.

Tilmeld nyhedsbrev og bliv opdateret på markedet for erhvervsejendomme

Nyhedsbrevet udkommer 4 til 12 gange årligt - og du kan altid framelde dig igen ved at bruge linket i bunden af det nyhedsbrev, du modtager. Når du har udfyldt formularen og klikket på "Tilmeld" knappen, vil du modtage en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding.